top of page

INFO

ARTHOUSE HOLLAND by Lagom

 

Aanmelding voor de internationale kunstenaarsresidentie ARTHOUSE HOLLAND by Lagom.

 

Op zoek naar de ondersteuning van onderzoekers, makers en de artistieke productie is ARTHOUSE HOLLAND´s artistieke residentieprogramma geboren voor de ervaring om kunstenaars en onderzoekers van verschillende herkomsten te verbinden en een trans-disciplinaire, collaboratieve en dynamische werkruimte creëren, waar elk artistiek en cultureel initiatief een thuis heeft.

 

De ARTHOUSE HOLLAND by Lagom residentie biedt kunstenaars en cultuur professionals een rustige en vredige plek midden in de natuur, perfect om zich te concentreren op hun creatieve proces of artistiek onderzoek. Hierbij een verzorgende ervaring bieden door middel van interactie.

Kosten 

Arthouse Holland Residentie kost 895,- euro per maand voor de maanden Maart t/m October (Hoogseizoen)

Arthouse Holland Residentie lost 795,- euro per maand voor de maanden November t/m Februari (Laagseizoen)

The Arthouse Holland Residentie Packet:

- is inclusief ophalen met de auto vanaf Leiden CS bij aankomst en  afzetten bij Leiden CS bij vertrek.

- is inclusief ontbijt van Maandag - Vrijdag

- Nieuw voor 2023: is inclusief 2 groepsmaaltijden per week.

- is inclusief gebruik van de gezamenlijke werkplek in de gedeelde  studio's.

- is inclusief gebruik van de gedeelde ruimtes in het woonhuis.

- is inclusief een privé slaapkamer (als je een slaapkamer met zijn  tweeën wilt delen kan dit voor 1,5 x de kamer prijs)

- Nieuw voor 2023: Elke gast krijgt van ons twee houten panelen om een kunstwerk op te  maken die mee kan doen met onze veilingen via Arthouse Catawiki  Auctions. (De winst zal 50 - 50 gedeeld worden tussen de kunstenaar  en Arthouse Holland)

- Deze prijs is inclusief het gebruik van een aantal basic huishoudspullen  zoals bijvoorbeeld: schoonmaak-spullen, wc papier en gebruik van de  wasmachine (wasmiddel en wasverzachter).  

Na acceptatie vragen wij om een 200 euro aanbetaling om je reservering the bevestigen. Deze aanbetaling kan niet worden gerestitueerd en is bedoeld om jou plek te reserveren. (Als je minstens 3 maanden voor je verblijf annuleert krijs je 100 euro van je aanbetaling terug.)

 

Aanmelding info

 

1.Doel

ARTHOUSE HOLLAND ondersteund creatie en artistieke onderzoek in Leiderdorp (Nederland).

ARTHOUSE HOLLAND´s residentie biedt ondersteuning en moedigt kunstenaars aan met de creatie, onderzoek en de promotie van de hedendaagse kunstenaars en culturele agenten.

 

2.Periode

Elke residentie bij ARTHOUSE HOLLAND duurt minimaal één maand en kan maximaal drie maanden duren in de periode tussen 1 februari en 31 november.

 

3. Begunstigden

 

De begunstigden van de artistieke residentie kunnen tot elke discipline of nationaliteit behoren. Gericht op cultuurprofessionals (commissarissen, curatoren, kunstenaars, etc.) Zonder leeftijdgrens, die een creatief of onderzoeksproject bij ARTHOUSE HOLLAND by Lagom willen ontwikkelen.

 

4. Aanmeldingen

 

De aanvragen kunnen worden ingediend tot ten minste één maand vóór de door uw gewenste verblijfsperiode.

 

De geselecteerde aanvragers worden per e-mail geïnformeerd. Daarna openen we een ruimte op www.arthouseholland.com waar foto´s over hun proces worden gepubliceerd.

 

5.Documentatie

 

Elke aanvrager moet een portfolio sturen met daarin een kleine biografie, een curriculum vitae, een afbeeldingen van hun laatste werk, een korte motivatiebrief, de contactgegevens en een vermelding van de gewenste verblijfsperiode.

 

Stuur de documentatie naar arthouseholland@hotmail.com inclusief de titel ARTHOUSE HOLLAND RESIDENCY (Belangrijk: alle documenten moeten in pdf geleverd worden en we accepteren geen documenten die groter zijn dan 10 MB.)

 

6.Selectieprocess en beoordelingscriteria

 

De kandidaten die bij ARTHOUSE HOLLAND zullen verblijven, worden geselecteerd door een jury die is samengesteld door Óscar García García, directeur van PAC; en Manon van der Geest, manager van ARTHOUSE HOLLAND.

 

De begunstigen worden geselecteerd op basis van de volgende criteria: 60% originaliteit en innovatie in hun artistieke of onderzoek werk, 30% curriculum en traject en 10% motivatiebrief.

 

7. Verblijf

 

ARTHOUSE HOLLAND is gevestigd in een typische oude Nederlandse kaas boerderij. De boerderij is verdeeld in drie grote ruimtes: de woontruimte (een huis met twee verdiepingen met meer dan 200 m2), de galerij (80m2 oude hooischuur) en het werkplaatsgedeelte (160m2). Het huis heeft privékamers voor vijf kunstenaars, twee badkamers, een toilet, een volledig uitgeruste keuken en een ruime woonkamer. Centrale verwarming en wifi ook beschikbaar. De boerderij ligt op 3 kilometer afstand van het centrum van Leiden, een van de belangerijkste steden van Nederland, met een groot aanbod van kunstgalerijen, kunsthandel en musea (zoals: Museum Lakenhal, Molenmuseum de Valk, Museum Volkenkunde, Naturalis, Hortus Botanicus, Rijksmuseum van Oudheden, Corpus, etc)

 

 

24 KM VAN DEN HAAG (45 min met het ov)

27 km van DELFT (50 min met het ov)

37 KM van ROTTERDAM (60 min met het ov)

41 km van AMSTERDAM (60 min met het ov)

140 KM van ANTWERPEN (2 uur reizen met het ov)

185 KM van BRUSSEL (3 uur reizen met het ov)

 

De residentie bevat een privéslaapkamer inclusief ontbijt (van maandag t/m vrijdag), ruimte in de werkplaats met toegang tot een groot aantal gereedschappen, waaronder timmerwerktuigen om lijsten te maken, spanraam, houtsnijwerk; tekengebied, drukpers van 50x100 cm; een zeefdruk; enz.)  

 

 

apply.

bottom of page