INFO

ART HOUSE HOLLAND by PAC

 

Aanmelding voor de internationale kunstenaarsresidentie ART HOUSE HOLLAND by PAC.

 

Op zoek naar de ondersteuning van onderzoekers, makers en de artistieke productie is ART HOUSE HOLLAND´s artistieke residentieprogramma geboren voor de ervaring om kunstenaars en onderzoekers van verschillende herkomsten te verbinden en een trans-disciplinaire, collaboratieve en dynamische werkruimte creëren, waar elk artistiek en cultureel initiatief een thuis heeft.

 

De ART HOUSE HOLLAND by PAC residentie biedt kunstenaars en cultuur professionals een rustige en vredige plek midden in de natuur, perfect om zich te concentreren op hun creatieve proces of artistiek onderzoek. Hierbij een verzorgende ervaring bieden door middel van interactie.

 

Aanmelding info

 

1.Doel

PAC (Plataforma de Arte Contemporáneo) kondigt het selectieproces voor de residentie ART HOUSE HOLLAND voor de periode 2021 aan voor de creatie en artistieke onderzoek in Leiderdorp (Nederland). ART HOUSE HOLLAND´s residentie biedt ondersteuning en moedigt kunstenaars aan met de creatie, onderzoek en de promotie van de hedendaagse kunstenaars en culturele agenten.

 

2.Periode

Elke residentie bij ART HOUSE HOLLAND duurt minimaal één maand en kan maximaal drie maanden duren in de periode tussen 1 februari en 31 november 2021.

 

3. Begunstigden

 

De begunstigden van de artistieke residentie kunnen tot elke discipline of nationaliteit behoren. Gericht op cultuurprofessionals (commissarissen, curatoren, kunstenaars, etc.) Zonder leeftijdgrens, die een creatief of onderzoeksproject bij ART HOUSE HOLLAND by PAC willen ontwikkelen.

 

4. Aanmeldingen

 

De aanvragen kunnen worden ingediend tot ten minste één maand vóór de door uw gewenste verblijfsperiode.

 

De geselecteerde aanvragers worden per e-mail geïnformeerd. Daarna openen we een ruimte op www.arthouseholland.com waar foto´s over hun proces worden gepubliceerd.

 

5.Documentatie

 

Elke aanvrager moet een portfolio sturen met daarin een kleine biografie, een curriculum vitae, een afbeeldingen van hun laatste werk, een korte motivatiebrief, de contactgegevens en een vermelding van de gewenste verblijfsperiode.

 

Stuur de documentatie naar arthouseholland@hotmail.com inclusief de titel ART HOUSE HOLLAND RESIDENCY (Belangrijk: alle documenten moeten in pdf geleverd worden en we accepteren geen documenten die groter zijn dan 10 MB.)

 

6.Selectieprocess en beoordelingscriteria

 

De kandidaten die bij ART HOUSE HOLLAND by PAC zullen verblijven, worden geselecteerd door een jury die is samengesteld door Santiago Pani, kunstenaar en directeur van ART HOUSE HOLLAND; Óscar García García, directeur van PAC; Sara Torres Sifón, commissaris en redacteur bij PAC; en Manon van der Geest, manager van ART HOUSE HOLLAND.

 

De begunstigen worden geselecteerd op basis van de volgende criteria: 60% originaliteit en innovatie in hun artistieke of onderzoek werk, 30% curriculum en traject en 10% motivatiebrief.

 

7. Verblijf

 

ART HOUSE HOLLAND by PAC is gevestigd in een typische oude Nederlandse kaas boerderij. De boerderij is verdeeld in drie grote ruimtes: de woontruimte (een huis met twee verdiepingen met meer dan 200 m2), de galerij (80m2 oude hooischuur) en het werkplaatsgedeelte (160m2). Het huis heeft privékamers voor vijf kunstenaars, twee badkamers, een toilet, een volledig uitgeruste keuken en een ruime woonkamer. Centrale verwarming en wifi ook beschikbaar. De boerderij ligt op 3 kilometer afstand van het centrum van Leiden, een van de belangerijkste steden van Nederland, met een groot aanbod van kunstgalerijen, kunsthandel en musea (zoals: Museum Lakenhal, Molenmuseum de Valk, Museum Volkenkunde, Naturalis, Hortus Botanicus, Rijksmuseum van Oudheden, Corpus, etc)

 

 

24 KM VAN DEN HAAG (45 min met het ov)

27 km van DELFT (50 min met het ov)

37 KM van ROTTERDAM (60 min met het ov)

41 km van AMSTERDAM (60 min met het ov)

140 KM van ANTWERPEN (2 uur reizen met het ov)

185 KM van BRUSSEL (3 uur reizen met het ov)

 

De residentie bevat een privéslaapkamer inclusief ontbijt (van maandag t/m vrijdag), ruimte in de werkplaats met toegang tot een groot aantal gereedschappen, waaronder timmerwerktuigen om lijsten te maken, spanraam, houtsnijwerk; tekengebied, drukpers van 50x100 cm; een zeefdruk; enz.)  

 

Optionele diensten:

Ophalen op Leiden Centraal (gratis)

Ophalen op de luchthaven Schiphol (15 €)

Fietsverhuur (15 € per week + een borg van 100 €)

Schoonmaak van de privé kamer (€15) om de 15 dagen aangeboden.

 

8. Kosten

 

De residentie van ART HOUSE HOLLAND by PAC kan minimaal één maand duren en maximaal drie maanden, in de periode tussen 1 februari en 31 november 2021. De residentie kost € 680 per maand.

 

Deze prijs includeert ook het gebruik van een aantal basic huishoudspullen zoals bijvoorbeeld: schoonmaak-spullen, wc papier en gebruik van de wasmachine (wasmiddel en wasverzachter).  

 

9. Sponsoring

 

PAC (Plataforma de Arte Contemporáneo) verleent elke editie een beurs aan een artiest in residentie. Het is niet mogelijk of noodzakelijk om deze beurs aan te vragen, aangezien alle deelnemers (ingezetenen) kandidaten zijn om deze te ontvangen.

Nadat de kunstenaars zijn geselecteerd voor de residentieperiodes van  2020, zal de jury de kunstenaar selecteren die het sponsorschap zal ontvangen, waarbij het volledige betaalde bedrag voor de residentie wordt terugbetaald (680 €) aan het einde van het jaar. De criteria voor de selectie van de gesponsorde kunstenaar zijn gebaseerd op de artistieke kwaliteit, de productie tijdens de residentie en het curriculum vitae.

apply.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom