top of page

Over Arthouse Holland by Lagom

ARTHOUSE HOLLAND by Lagom is een kunstenaarsresidentie / galerij gelokaliseerd in Leiderdorp, Nederland, in een prachtige landelijke atmosfeer, op slechts een korte afstand van de grote steden zoals Leiden, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

We bieden momenteel het artists-in-residence programma aan voor drie tot zes artiesten per maand.

We bieden privéruimtes voor kunstenaars in een verzorgde atmosfeer voor zelf-gedirigeerde residenties en bieden de tijd, ondersteuning en ruimte voor creativiteit.

Lees

meer

about.
Arthousehollandbylagom_blue.png

LOCATION IN
​MÉXICO
ARTHOUSE PANI

applications open 

artists.

WIL JIJ EEN VAN DE ARTIESTEN ZIJN IN DE ART HOUSE HOLLAND RESIDENTIE? 

KLIK HIER

artists.
contact.

apply.

You´r details have been succesfully sent!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Belangrijk

*Subject/onderwerp: Wanneer ben je geïnteresseerd om te komen? 

 (Welke maand? Met een minimum van één maand)

*Message/bericht: In een paar woorden, vertel iets over jezelf, jouw idea/project tijdens de residentie en een link naar je website of social-media account.  

MEER INFO

HIER ZIJN 

WE

*Omdat er maar ruimte is voor vijf artiesten per maand zal een jury elke aanmelding voorzichtig beoordelen en elke artiest selecteren volgens de relevantie van hun projecten.

ONTMOET DE JURY

REVIEWS 

Mijn ervaring bij Arthouse Holland was erg bevredigend. Ik heb er echt van genoten om in contact te zijn met de natuur en de landschappen rondom de residentie. De planten, de vogels, de bloemen, het kanaal, de fietstochten, onder andere, ... eindelijk nu ik op een andere plaats ben, kan ik me alles herinneren als: een magische ervaring.

Tegelijkertijd maakte het delen van mijn verblijf met andere en het vormen van nieuwe vriendschappen een omgeving die mijn project op veel manieren inspireerde en nu deel uitmaakt van mijn verhaal.

De vorm die de selectie van ideeën en kleuren heeft genomen, nieuwe projecten die daar zijn geboren en nu beginnen in een andere tijd en ruimte.

Nu ben ik er meer van overtuigd dat: het delen van ervaringen deel moet uitmaken van onze geschiedenis om te groeien als mensen, dat dit ons helpt om ons beter te ontwikkelen op het gebied van ons werk. Zonder enige aarzeling zou ik terugkeren naar "Art House Holland" om door te gaan met het uitwisselen van ideeën, het leren kennen van nieuwe gebieden en genieten van kunst, het gezelschap en de natuur.

Valentina Taom

México

Arthouse Holland is een ruimte op minder dan 10 minuten fietsen van de stad Leiden, ik had de mogelijkheid om te verblijven in de residentie waar Manon en Santi een uitstekende werkplaats hebben waar artistieke projecten worden ontwikkeld en waarin ik lange uren werk heb kunnen delen samen met andere collega-kunstenaars.

Vanaf de eerste dag gaven de gastheren me het gevoel dat ik in mijn eigen huis was en hebben er alles aan gedaan wat mogelijk was, zodat iedereen die er was zich hetzelfde voelde. De kamer die ik toegewezen had was ruim en zeer comfortabel, evenals alle gemeenschappelijke ruimtes en de werkplaats, de laatste met alles wat je nodig hebt om te werken en met Santi die ten allen tijde klaar staat om je te helpen in alles wat je nodig hebt.

Zoals ik in het begin zei, vanaf de eerste dag dat het verblijf is zorgen ze dat je je heel prettig voelt en ze organiseren zelfs een kleine rondleiding door Leiden, waar ze uitleggen waar je materialen kunt vinden voor je werk, en ook antwoorden op alle vragen die u heeft over treinen, dienstregelingen en reizen naar andere steden in Nederland.

De woning is gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving van waaruit u met de fiets, niet alleen naar Leiden, maar ook naar alle omliggende dorpen kunt reizen om kleine uitstapjes te maken en een beetje meer te weten te komen over de cultuur, gebruiken, ... en zelfs naar het strand als je zin hebt om iets langer te gaan toeren (wat de moeite waard is) en een duik te nemen of gewoon naar het landschap te kijken.

Oprecht, het was voor mij een zeer positieve ervaring die ik hoop opnieuw te herhalen en die ik adviseer aan iedereen die iets dergelijks wil beleven, zowel voor het resultaat van het project als voor de plaats en natuurlijk voor de gastheren die ik neem als vrienden, van wie ik vanaf hier een knuffel stuur.

Pilar Saenz

Spain

Ik heb bijna geen woorden om mijn dankbaarheid in alle opzichten uit te drukken aan Arthouse Holland. Het is ongetwijfeld een unieke ervaring geweest, verheugend en zeer productief sinds tijdens mijn verblijf nieuwe projecten werden geboren waar ik erg gemotiveerd over ben.

Sinds ik uit het vliegtuig stapte tot het einde van mijn verblijf, was alles een verrijkende ervaring zowel artistiek als persoonlijk sinds ik grote vrienden over hou (Manon, Santi, Sari en Jaime). Ze zijn het perfecte ingrediënt geweest om deze periode nog beter te maken dan verwacht. Ik neem van elk veel lessen met mij mee.

Over Manon en Santiago, de beheerders van dit kostbare project, kan ik alleen maar aardige dingen zeggen. Ze hebben me thuis laten voelen sinds ze altijd op focussen om comfortabel te laten zijn en gaven ons veel faciliteiten om onze artistieke projecten vooruit te helpen. Daarnaast moet ik benadrukken dat we dankzij hen Nederland als authentiek Nederlands hebben gekend sinds ze ons meenamen naar typische plaatsen die ze goed kenden.

De ruime, licht en zorgvuldig ingerichte woning bevindt zich in een landelijke enclave, omringd door authentieke rust en natuur die de inspiratie en het verlangen om te creëren inspireren. Het huis is zeer goed verbonden met het centrum van Leiden (een prachtige stad vol met grachten en harmonie), die ik praktisch dagelijks bezocht om mijn project verder te helpen. Het ligt ook dicht bij het treinstation, dat verbindingen biedt met grote steden zoals: Den Haag, Amsterdam en Antwerpen, onder andere.

Arthouse Holland is een zeer aan te bevelen ervaring waarvan ik het geluk heb gehad om er deel van uit te maken. In mijn geheugen ligt het en ik zal de vele goede tijden missen die ik daar heb doorgebracht.

Victoria Adame

Spain

Mijn verblijf bij Arthouse Holland overtrof al mijn verwachtingen.

 

De sfeer waarin ik leefde was warm. Manon en Santiago zijn geweldige gastheren. Ze hebben de deur van hun huis voor ons geopend om met hen te leven. Je leeft in een zeer schone en gezellige ruimte. Het is moeilijk om je alleen in huis te vinden, er is altijd iemand. Maar als je van privacy en stilte houdt, zoals ik, dan is er je privékamer, de studio of de meerdere ruimtes die Leiden te bieden heeft. Als je van de keuken houdt, net als ik, kun je genieten van de culinaire talenten van Santiago. Hij is een artiest!

 

De werkruimte is enorm. Ik was gelukkig omdat ik graag met grote formaten werk, en in de werkplaats kon in de royale ruimte gebruiken die me in staat stelde een groot stuk te maken, de grootste die ik tot nu toe heb gemaakt. Sterker nog, ik ben erg geïnteresseerd in terugkomen en een nieuw werk te maken ... enorm!

 

Als je van ruige ruimtes houdt, heeft Leiden veel te bieden. Als je van sport houdt, wees dan voorbereid, want net buiten "de boerderij" is er een flink stuk straat om te rennen of te fietsen, er is ook een sportschool in de buurt. Manon en Santiago zijn geweldige gastheren en zijn altijd bereid om je te helpen met alles wat je nodig hebt.

Leiden, en de ruimte die Arthouse Holland biedt, zijn ideaal om 'esthetische ervaringen' te manifesteren. De rust en vrede die wordt geleefd vraagt en motiveert de introspectie en het contact "met zichzelf" op, naar mijn mening, noodzakelijk voor de ontwikkeling van elke kunstenaar.

 

Aan de andere kant is Santiago, naast een geweldige gastheer, een groot kunstenaar, een meester in graveren, zeefdrukken en timmerwerk, naast vele andere vaardigheden. Hij was altijd bereid om ons te leren wat het een hele carrière heeft gekost om hem te leren, iets wat niet gebruikelijk is, tussen kunstenaars. Altijd bereid om alles te delen wat hem ertoe heeft gebracht te genieten van het aanzien en de erkenning die hij heeft. Naast alles wat hij in zijn hele carrière heeft opgebouwd is dit Project Arthouse Holland naar mijn mening een meesterwerk.

 

Arthouse Holland, is voor altijd een punt in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Waar ik mezelf kon ontwikkelen als een toegewijde kunstenaar. Hoewel mijn periode van verblijf kort was, zijn er vriendschappen en banden gevormd, en ik ben er zeker van dat ze levenslange banden zijn.

 

Nogmaals, dank Manon! Bedankt Santiago!

Neon Caron

México

In de zomer van 2017 werkte ik een maand bij Arthouse Holland. De stilte, de natuur en de studies creëerden, naast de hulp van Manon en Santiago, de ideale omstandigheden om op een ontspannen manier en op een vloeiende manier te kunnen werken. Bij dit alles voeg het gezelschap van andere kunstenaars en georganiseerde activiteiten toe, zoals bezoeken aan de musea en dorpen van Nederland. Het is een verrijkende ervaring, die ik absoluut aanbeveel.

Ana Meneses

Spain

bottom of page